Aktuellt

 

I den gamla lanthandeln med adress Vännersta 109 driver Myller en hantverksbutik. Vi har öppet från maj till sista september, under Nordingrå Konstrunda i pingst och under adventshelgerna. Under maj och september är öppettiderna mer oregelbundna, men en kan alltid ringa oss för ett besök.

 

Hos oss hittar du Keramikstinas brukskeramik, Limmos stickade vantar och garn, Tjärljus, smycken av Mamma Mia och Owe Egon Grandics, by Hildegard och Inger Edvall; Carina Lundbergs tovade djur och tavlor, Inslaget, Sonja från Lockne, Granhöjd, Sirpa Huuskos mattor och schalar. Smide från Järnstaborg av Andreas Lundin och från NAVAB. Konsthantverk i glas av Lisbeth Malm och Maria Lagerborgs tuggummibroscher. Afroart, Yart design, Anneko och mycket mer.

 

Under Nordingrå Konstrunda 18-20 maj visar vi också grafik, emalj och måleri av Annikka Kronlid Arvidsson och Mikael Arvidsson. Se Nordingrå Konstrundas fb-sida för mer information om vad som händer i Nordingrå under konst-rundan

Fabriken; andra sommaren

 

Vi vill bjuda in dig som är medlem i Myller kultur & händelser eller Nordingrå Konstnärsverkstad att vara med i projektet som undersöker platsen, byggnaden och historien kring fabriken i Vännersta och att vara en del i en utställning och där visa en formulering, ett resultat eller en tanke.

2017 startade konstprojekt Fabriken som ett samarbete mellan Myller kultur & händelser och Nordingrå Konstnärs-verkstad. Detta resulterade i utställningen The factory Xperience som visade verk av sex konstnärer i fabrikens gamla lagerlokal, numera kallad Galleri Lokal 1. Byggnaden kallas för fabriken i folkmun och ligger i bakom den gamla butiken i Vännersta.

 

Projektbeskrivning;

1 april, från detta datum har du tillträde till lokalerna i fabriken.

15 juli, inlämning verkstexter för tryckt material

23-31 juli, Hängning av utställningen, ett samarbete mellan konstnärerna.

1 augusti, öppnar utställningen i Galleri Lokal1

Under projektets gång finns en bloggsida där du är välkommen att delge dina tankar och din process under projektets gång.

Myller söker medel för genomförandet av utställningen och vår förhoppning är att kunna betala avtalsenlig ersättning till alla konstnärer i grupputställningen.

Välkommen med din anmälan!

Kontaktpersoner:

Victoria Brännström, victoria.brannstrom@gmail.com

Annikka Kronlid Arvidsson, annikka.arvidsson@myllerkultur.se

LEDIGA LOKALER

Från och med 1 juli finns det en ledig arbetslokal att hyra på 17,5 m2 på nedre plan Vännersta 109. Rummet har en garderobsvägg samt tillgång till kök och dusch. Ring eller maila vid intresse.

 

Bild: Åsa Andersson, Tid, 2017

”Om hösten blåser löv, små kvistar, torra kottar omkring fötterna.

I Japan finns ett särskilt namn för detta, fukiyose.”

Grundkurs i mokuhanga -

japansk vattenbaserad träsnittsteknik

med Åsa Andersson

28-30 september

Myller kultur & händelser

Vännersta 101 Nordingrå

 

Kursen ger en introduktion till den japanska träsnittstekniken mokuhanga. Det är en teknik

som är miljömässigt hållbar, gjord för att älskas för dess mjukhet och dimlika möjligheter -

samtidigt är det en övning i tålamod och koncentration. Vi använder skärverktyg, japansk

plywood, akvarellfärger på tub och fuktat washi-papper. Arbetet sker vid bord och tryckningen görs för hand med hjälp av en baren.

 

Målet för kursen är att skära och trycka en egen färgbild med hjälp av registreringsmärken

(kento). Valfritt ’Inspirationsmaterial’ skickas via mejl innan kursen börjar. I kursen ingår även föredrag, visning av fysiska exempel, och källtips för den som vill fördjupa sig.

Språk: svenska samt en del japanska termer.

Kostnad: 3 200 skr

Anmälan senast 1 juli

Anmälan och frågor: mrelager@gmail.com

Mer information på Myllers hemsida

http://myllerkultur.se/index.html

Välkommen med din anmälan!!

Maila oss: info@myllerkultur.se

Ring oss: 0613-668099

Copyright @ All Rights Reserved